Jakt och fiske byn


Våran by är helt självförsörjande. Vi odlar kol, korn, tomater, potatis, morot, jordgubbar, äpplen, majs, päron, vete och spannmål. Vi har en kvarn, en sjuk stuga på vise ö som den gammlaste i byn bor på. I våran by så har vi djur. Vi har grisar, kor, får, hästar, getter, kaniner, hundar, ankor, gäss, höns, oxar, bin och katter. Av djuren så får vi ägg, läder, mjölk, kött, ull, bacon och honung. Byn har också vägar som man endast kan åka med häst och vagn på. Vi har också hus som vår bybor bor i.


tisdag 19 april 2016

Var Gustav Vasa en bra kung?

Var Gustav Vasa en bra kung?

Jag tycker att Gustav Vasa var en både bra och dålig kung men om jag bara fick svara ja eller nej så skulle jag svara ja. För att han gjorde massor med saker som var bra för Sverige idag men tiden då Gustav Vasa levde så var det nog inte så bra för folket för Gustav dödade alla som inte gjorde som han sa och tog ut höga skatter från bönderna. Det gjorde att bönderna gjorde flera uppror men Gustav var hård. 

Det var också flera bra saker som Gustav gjorde som gör stor skillnad än idag, Gustav befriade Sverige från danskarna och Kristian II (Kristian Tyrann.) Han gjorde också flera lagar som finns än idag. Gustav var en hård och sträng kung som var en båda bra och dålig egenskap för att han kunde hugga vänner i ryggen men han var också sträng och gav ut höga skatter så att han kunde betala sina skulder. Men det var också inte bara bra för att Gustav tog nämligen en del av skattepengarna till sitt eget bruk.
/ Kurt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar