Jakt och fiske byn


Våran by är helt självförsörjande. Vi odlar kol, korn, tomater, potatis, morot, jordgubbar, äpplen, majs, päron, vete och spannmål. Vi har en kvarn, en sjuk stuga på vise ö som den gammlaste i byn bor på. I våran by så har vi djur. Vi har grisar, kor, får, hästar, getter, kaniner, hundar, ankor, gäss, höns, oxar, bin och katter. Av djuren så får vi ägg, läder, mjölk, kött, ull, bacon och honung. Byn har också vägar som man endast kan åka med häst och vagn på. Vi har också hus som vår bybor bor i.


fredag 13 maj 2016

Fördelar och nackdelar med mynt, sedlar och elektroniska pengar

                     Fördelar och nackdelar med mynt, sedlar och elektroniska pengar

Nackdelar med sedlar är att man kan tjuva dom lätt från folk och man kan tappa bort dom lätt. Man kan lätt bära dom som är bra och dom är lätt att förvara i plånbok. Det finns tjugo sedlar, femtio sedlar, hundra sedlar, fem hundra sedlar, två hundra sedlar, tusen sedlar som är mest värd.

Mynt är dåliga för man kan lätt tappa bort dom dom tar mer plats i plånboken. Det bra med mynt är att dom är inte svårt att ta med. Det finns en kronor, fem kronor som brukar vara störst och tio kronor som brukar vara minst.

Elektroniska pengar är bra för man behöver bara ett kort med sig men är lättast att tappa bort massa pengar. Det är lätt att betala det är bara att dra kortet. Det är lätt att ta ut massa pengar från korten.

/Kurten
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar